glavni izbornik

Reklame


Završena regata u Portorožu
(11.04.-13.04.2003)Prošlog vikenda u Piranskom zaljevu održana je regata za klasu Formula windsurfing. Regata je trajala dva dana. Prvi dan je nažalost bilo djelomično kišovito i bez vjetra tako da se nije ništa vozilo.
Cijeli dan su se narigavala nova jedra koja su mnogim stigla netom prije ovog natjecanja. Bilo je jako lijepo vidjeti dvadesetak potpuno novih jedara i dasaka. Ove godine u potpunosti prevladavaju Gaastra (Nitro 4) jedra i Starboard 147 daske. Treba izuzeti tu i tamo neki Neil Pryde. Tako da će se ove godine voziti One Design ali ne Mistral već prije navedena kombinacija. Veličine jedara su oko 11 i više kvadrata gdje je 11 kvadratića najmanje jedro.

Organizator je cijeli dan takmičare tješio sa pršutom i sirom što je za veliku pohvalu. Istu večer je bila organizirana surferska večera u obližnjem restoranu koja se sastojala od nekoliko predjela, glavnog jela i deserta. U svakom slučaju prije svega jako fina i obilna papica. Tako da je startnina od 20€ u potpunosti opravdana.

Za drugi dan regate bio je najavljen Maestral koji je ozbiljnije počeo pouhati oko podneva. Čamac sa bovama i takmičari su odmah izašli na more i sve je bilo spremno za start. Ali onda je vjetar počeo zafrkavati i stalno je varirao između 5 i 8 čvorova što po pravilima nije dostatno za održavanje regate. Organizatori su nekoliko puta pomicali polje i svaki put pokušali dati start. Na žalost svaki put nakon startne procedure vjetar je opet padao ispod dozvoljenog minimuma od 7 čvorova.
Organizatori su imali na raspolaganju jedrilicu i odličan gliser čime su se bove mogle vrlo brzo pomicati po zaljevu da bi se možda uhvatio koji reful više. Za sada mnogim Hrvatskim organizatorima takva ploveća motorizacija je samo san. Na kraju dana se nekako ipak uspio održati jedan plov po neregularnim uvjetima gdje je pola takmičara dobar dio vremena plutalo po polju, dok je drugi dio hvatao refule. Na kraju se taj jedini plov proglasio Fun Race. Možda je tako i najbolje s obzirom da većina takmičara nije bila natrimana zbog netom pristigle opreme. U svakom slučaju velika pohvala organizatoru Alenu Železniku koji je dao sve od sebe da sve uspije ali nažalost nije bilo sreće sa vjetrom.

Na kraju dana su se podjelili pehari za Fun race i održana je tombola gdje je glavna nagrada bio bum Tecno Limits sponzora iz Ljubljane. Po završetku su se svi užurbano spremali opremu da bi što prije krenuli kućama.


Rezultati Fun Race:
Mjesto Ime Broj jedra
1.Andrej Kocijan SLO 1
2.Stojan Vidakovič SLO 5
3.Simon Sedmak SLO 88
4.Anžur Baštjan SLO 2000
5.Vladan Desnica CRO 5
6.Marko Sekulić CRO 133
7.Marko Orešković CRO 14
8.Dalen Geromella CRO 78
9.Mateuz Malej SLO 69
10.Šimen Tomori SLO 44


(c) WSurf 2003. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.