glavni izbornik

chatbox

chatbox
Zadnje dodane slike
12.jpg
07.jpg
08.jpg
11.jpg
09.jpg

Slučajne slike
36.jpg
05.jpg
04.jpg

Statistika galerije
6086978 pregleda slika
12088 komentara
9361 datoteka
360 albuma u 12 kategorija


Reportaža - Jägermeister Wave Riderz (5.-9.11.2008)

Po treći puta nakon 2006 godine, u srijedu 5. studenog ponovo je jedrilica zaplovila prema otocima Vlieland. Na brodu se sakupila elita nizozemskih jedriličara pripremajući se da treću godinu zaredom okončaju još jednu sezonu. Ponovo, kao i svake godine do sada, vremenska prognoza počela je savršeno, zastala, a onda nam ponovo vratila nadu da će narigati svoja jedra. Vjetar je bio najavljen za taj dan, te su svi odmah pripremili opremu na brodu u sekundi, a skiper je zapalio svoje motore.


U srijedu je vjetar bio OK, no ne u pravom smjeru, morali smo jedriti prema valovima. Poneki su se vozači upustili u freestyle session prije nego što smo stigli u luku, a ostatak je na svojim surfbordovima zaplovio prema obali otoka Vieland. Večera je poslužena u restoranu sa palačinkama, koju vodi lokalni surfer Dirk. Skiperu se previše svidio Jägermeister, što nam je stvorilo neočekivane probleme. Nakon večere banda je “odjedrila” do lokalnog kluba De Zeevaert, s obzirom da za sutra nismo imali neku prognozu. Htjeli su vidjeti gdje su im granice… Jedan je pronašao svoju, novo iskustvo, probudio se hodajući u 6 ujutro negdje na otoku.

Sljedeći dan počeli smo lagano sa surfsessionom u popodnevnim satima. Na kraju dana navratili smo u Gertjanov snackbar, još jedan lokalni surfer, a nakon toga opet u jučerašnji De Zeevaert, disco koji se zatvorio u 6:30 ujutro.



Za petak je bila još gora prognoza, no Kevin Mevissen je podigao atmosferu svima, sa svojim playback nastupom pokazao se kao pravi zabavljač. Svi smo se dobro nasmijali i došlo je vrijeme da odemo na svježi zrak. Svu opremu spakirali smo na prikolicu i krenuli prema Vliehorsu, područje uz vojni kamp Vlieland gdje zračna jedinica ima svoje vježbe. No vjetar nije došao. Dok smo čekali, policija je došla na plažu provjeriti da li je Meev možda pretjerao sa pivama toga dana.

Roy van Koolwijk donio je svoj željezni kotač i svaku večer zabavljao sve prisutne na brodu. Roy je dosta vremena posvetio lokalnim curama i to mu se isplatilo. U petak, u De Zeevaertu, DJ je ponovo imao svoj show. Zbog malo previše partijanja naš je skiper pao u vodu pokušavajući ući na brod. Na sreću nije se ozlijedio, a njegov frend Niels uspio ga je ponovo dovući na palubu.

U subotu smo konačno dočekali vjetar. Došlo je vrijeme da razgledamo Vliehors i isplovimo iz luke. Vjetar je bio pomalo čudan, a i valovi nas nisu baš impresionirali, no svi smo se dobro zabavili. Bivši windsurfer svjetskog kupa Ramses Landman, također nam se pridružio u klubu, a za njime je došao i Peter Volwater. Nakon roštilja, večernja lokacija ponovo je bila Zeevaert. Većina ih je shvatila da je dan prije pretjerala, a i znali su da se spremaju dobri uvjeti u nedelju.


S obzirom da je skiper odlučio otići u 13 sati, Roy nije stigao na vrijeme. Ovo je bio dan natjecanja. PWA sudac Thijs van der Meer odlučio je da je vrijeme za 20 minutni supersession. Na kraju je Peter Volwater pobjedio, zbog odličnog ukupnog dojma. Drugo mjesto osvojio je Martin ten Hoeve aka the Lamp. U prvih 10 minuta vodio je, i bila je vrlo teška odluka. Nizozemac, prvak u wave disciplini , Nikaj Droop, osvojio je 3. mjesto. Martin ten Hoeve dokazao se i sa trenutnim trikom, osvojio je nagradu za najbolji trik, super tweaked pushloop, a Mike Bossaert, osvojio je nagradu za spašavanje Kevina Mevissena koji je izgubio svu svoju opremu i jedva su ga dovukli na plažu. Overall pobjednik ove godine je Martin ten Hoeve. Osvojio je nagradu za najbolji trik, a da nije partijao, možda ga osvježeni Peter Volwater nebi prestigao ni u supersessionu.

Pete: “Mislim da nije pravedno prema ovim dečkima koji se voze ovdje već 4 dana, većina ih je još i mamurna iznad vode, no pozvali su me da se natječem. Za mene je to bio veliki izazov, mjeriti se sa najboljim nizozemcima kao što su Martin ten Hoeve, Ben van der Steen, Kevin Mevissen (peti u Syltu) i trenutni nizozemski prvak Nikaj Droop.



Martin ten Hoeve, aka Lampie, napravio je najbolji trik. Čisto je lendao super tweaked push loop, gdje se u jednom trenutku činilo kako je potpuno omotao svoje tijelo oko jarbola. Slični push loop za vrijeme zagrijavanja potaknuo je Ramsesa Landmana da kaže: „Imao si zbilja dobar let Lampie, ne znam što si to napravio, no savršeno si lendao na svoju opremu“.

Lampie: “Sretan sam sa najboljim trikom, no ipak sam ciljao na ukupni rezultat. Mislio sam oduzeti Peteru prednost, no nisam uspio. Pete je nastavio ići visoko, on je nevjerojatan jedriličar i zbilja težak za pobijediti”.


Vratili smo se na brod, jer je došlo vrijeme da napustimo luku i krenemo ponovo prema Harlingenu. Nakon dolaska masovno smo otišli u lokalni kineski restoran, a nakon toga se naspavati i ponovo sanjati o novom događaju.

Hvala svim riderima, posadi, skiperima, Carool and Niels, ljudima iz Vlielanda i naravno našim sponzorima. Jägermeister Wave Riderz sponzoriraju: Jägermeister, Mystic, Surf Magazine, Maui Fin Company, Loft Sails, Quatro, Ezzy, Witchcraft, Zuidwest 6, Surf Vlieland, Riderz.tv, De Zeevaert i Hotel de Bosrand.



Napisao: www.riderz.tv
Prijevod: Nelly Mance, www.boardforce.net
Photo: Nikaj Droop

Video
0 komentara [by: Jaša, 12.11.2008]

ime:     [formatiraj text] (?)
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Samo registrirani korisnici mogu dodavati komentare. U slucaju da ste niste još registrirali to možete uciniti ovdje.


Reklame

Trazilica

pretraži novosti
pretraži forum
pretraži galeriju slika

slika tjedna

arhiva - slika tjedna

anketa
Koliko velik je bio najveći val po kojem ste jedrili na dasci?
< 50cm
50cm - 1m
1m - 2m
2m - 3m
3m - 4m
4m - 5m
> 5m
ne znam

pogledaj rezultate

arhiva anketa

vrijeme
Mjesto smjer vjetra brzina vjetra (cvorovi) temperatura zraka (C) izmjereno u (sati)
Dubrov. var 0 l 1:l
Pula var 0 l 1:l
Rijeka var 0 l 1:l
Split var 0 l 1:l
Varaždin - 0 3 05:00
Šibenik - 0 12 22:00
Zadar var 0 l 1:l
Zagreb var 0 l 1:l
Beaufort skala

forum
pomoc oko odabira opreme - 16:05h, 23.5.13 (odg. #3)
oldschool vs. newschool daske - 12:01h, 12.6.12 (odg. #1)
Boom grip materijal - 10:33h, 09.5.12 (odg. #4)
Ukraden Duke 5.9 - 20:05h, 18.3.12 (odg. #0)
pozdrav ,početnik - 16:23h, 12.11.11 (odg. #9)

oglasi
Potražnja: Ponuda:

Potraznja potražnja
117 oglasa u databazi,
zadnji od 05.11.2023
Ponuda ponuda
890 oglasa u databazi,
zadnji od 23.03.2024

vazni linkovi
7 bofora
JK Podstrana
Surfanje
Hrvatska Udruga Klubova Jedrenja na Dasci
KJD Zagreb
Surf klub "Tri Strijele"
Surfmania.net
Totisurf.com
Windsurfing Koprivnica
Windsurfing Style Team
Prognostičke karte - Meteoadriatic
Adriakite
Boardforce
Kayak & SUP Hvar
Hiking Hvar

info
Impressum
Reklamni prostor

1 korisnik je trenutačno na ovoj stranici


posjetitelj od 1998

u slučaju da uočite mrtvi link, neku grešku, želite poslati neki komentar ili prijedlog u svezi stranica - onda to možete učiniti u feedback forumu


(c) WSurf 2015. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.