glavni izbornik

Reklame

reportaze
Gran Canaria 2007 by Blaž


text i slike: Blaž Hočevar

Jernej i Blaž ispred Poza

Krajem travnja sam sa bratom Jernejem odletio u toplije krajeve, točnije na Gran Canariu. Svrha je bila da savladavanje vjetra i valova podignemo na jednu višu razinu. Nakon 10 dana moj brat se vratio natrag u Sloveniju, a ja sam ostao u Pozu Izquierdu do druge polovice lipnja. Za mog boravka tamo upoznao sam čitavu svjetsku windsurfersku elitu i od njih mnogo naučio. Nisu li sestre Moreno, Silvia, Ceballos, Alonso i slični uistinu najbolja škola wavesailinga?

Glavni spotovi za sjeverno-istočni vjetar koji tamo većinom puše su Pozo, Arinaga, Vergas i Ojos De Garza (fotografije i detaljne opise možete pronaći u galeriji na kraju ovoga članka). Snalaženje surferima pomaže činjenica da su sve važnije plaže označene na svim manjim kartama, tako da ih bez problema možete pronaći. Život je na otoku poprilično jeftin, gdje su cijene u sezoni možda malo i skuplje. No kod duljeg boravka treba također dodati i cijenu uništene opreme. U 55 dana borvaka sam slomio dvije serijske daske, jednu perajicu, do neupotrebljivosti uništio trapez i špagice za trapez te potrošio nekoliko metara konopa za riganje jedra.

Ojos de Garza - airtime Rajdanje...


S mojih 80 kg šest puta sam upotrjebio jedro od 4.7 kvadrata, a inaće je bilo korišteno samo ono od 4.0 kvadrata. Može se zaključiti da kada puše, zbilja puše. Kad ne puše lovi se riba i pije pivo ili se surfa po valovima. U dva mjeseca nisam doživio da bi puhalo za veća jedra od 5 kvadrata. Ljeti puše još puno jače...

Za valove sam koristio jedra hard core wave Challenger Konda, koja me ni u jednoj divljoj jurnjavi po kamjenju, plićinama ili tu i tamo kod kojeg lupinga nisu ostavila na cjedilu.

Skok na Pozu Marcos Perez backloop (Pozo)

Budući da slike govore puno više od riječi u nastavku možete pogledati veliku galeriju slika za vrijeme mog borvka na Kanarima sa preko 100 fotografija koje uključuju i detaljne opise. Enjoy...


velika galerija slika sa Gran Canarie (obavezno pogledati!)

U sudjelovanju sa:
SouthSails


(c) WSurf 2007. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.