glavni izbornik

Reklame

regate
Završen Adria Cup i Kup Hrvatske 2004 u Formuli i SlalomuStojan Vidaković - i ove sezone gotovo nepobjediv
Nakon čak 7 uspješno odvoženih regata Stojan Vidakovič je još jednom postao pobjednik Adria Cup-a u disciplini Formula Windsurfing. Stojan je opet pokazao da je klasa za sebe, pobijedio je čak 5 regata od 7 i opet svima dao za razmisliti kako ga dogodine skinuti s trona.
Ove godine je o tome izgleda najviše razmišljao Ante Berlengi iz Splita i opasno mu se približio u borbi za prvo mjesto na pojedinim regatama, a na kraju (u Premanturi) ga je napokon i skinuo i nagovijestio napetu sezonu 2005. Ante je iz sezone u sezonu sve bolji, več prošle sezone je imao par dobrih rezultata na laganim vjetrovima, a ove godine je znatno napredovao i na žeščim uvjetima i pobijedio u dvije najbrutalnije regate (osim na Hallowindu pobijedio je i Preluku). Naš Vladan Desnica ove godine nije bio toliko fokusiran i manjak treninga se direktno očitovao na njegovim rezultatima (treće mjesto), a onaj kojem definitivno nije manjkalo treninga je novopridošli Oliver Biljman iz Umaga. Oliver je nakon duuuugo godina rekreativnog surfanja napokon odlučio oprobati se i na regatama, uporno je trenirao (u prosjeku svaki drugi dan!) i postigao sjajan rezultat zauzevši četvrto mjesto, samo jedan bod iza Vladana na ranking listi. Oliver je svoju utreniranost najbolje demonstrirao na marginalnim uvjetima na Državnom Prvenstvu u Vignju, a dogodine će, nastavi li tako, sigurno biti i ozbiljan kandidat za prvo mjesto. Ukoliko i Vladan dogodine opet malo zagrize, moglo bi biti stvarno napeto!

Oliver Biljman - novopridošli koji se plasirao na poziciju ispred mnogih "veterana" Vladan Desnica - slabiji rezultat je vjerojatno posljedica manjka treninga

U Kupu Hrvatske je, po prvi puta u karijeri, Ante Berlengi postao Prvak Hrvatske, a za njim slijede Vladan i Oliver. Ante je sada opasan igrač, po svim uvjetima ide odlično, rezultati su mu znatno konzistentniji od prošle godine, a blizina mora mu, isto kao i Oliveru, pruža dodatnu prednost u odnosu na Vladana, koji će dogodine morati pokuriti dosta benzina ako želi opet na vrh. Nadamo se da će sva trojica dogodine posjetiti i koju internacionalnu regatu višeg ranga i probati ostvariti zapaženi rezultat i na tom nivou.

Državno prvenstvo u Vignju Ante Berlengi - jak kandidat za prvo mjesto sljedeće godine

Za razliku od formule, ove su godine u slalomu i Adria Cup i Kup Hrvatske bili sve samo ne uspješni. U oba kupa uspješno je održana samo jedna regata, ona prva u Šibeniku i to samo sa dvije trke. Nakon toga na Bolu nismo imali sreće s vjetrom, a u Vignju još manje. Uslijedila je regata u Šibeniku koja je unatoč odličnom vjetru zbog pogreške organizatora propala, a da tragedija bude veća, posljednja i definitivno najjača i najrelevantnija uspješno održana regata u Premanturi se nažalost nije bodovala za Kup Hrvatske, nego je proglašena kao Hallowind Državno Prvenstvo.
Tako je, zahvaljujući onoj prvoj regati u Šibeniku, na pobijedničko postolje u Adria Cupu po prvi puta stao Stojan Vidakovič, za njim slijede Janko Kapeli i Ante Berlengi.
Pošto je Šibenik bio jedina uspješno održana regata i za Kup Hrvatske, Janko Kapeli je osvojio prvo mjesto u kupu, za njim slijede Ante Berlengi na drugom i Dalen Geromella na trećem mjestu.
Dalenu, koji bi pobijedio u kupu kad bi se regata u Premanturi bodovala za Kup Hrvatske (a nije), kao utjeha ostaje pobjeda na najjačoj slalom regati u sezoni, na Hallowind Državnom Prvenstvu u Premanturi. Za njim slijedi Ante Berlengi, opet na drugom mjestu i Vladan Desnica kao treći.

ukupni rezultati u Adria Cupu za Formulu Windsurfing i Slalom
ukupni rezultati u Kupu Hrvatske za Formulu Windsurfing i Slalom


(c) WSurf 2004. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.