glavni izbornik

Reklame

regate
Državno prvenstvo hrvatske u freestyle-u 2004
Perna, Pelješac (30.07.-1.08.2004)


Grozni je opet pokazao svoju nadmoć
Uspješno je završena 2. regata freestyle-a za kup Hrvatske i državno prvenstvo Hrvatske otvorenog tipa na kojem je nastupilo 16. natjecatelja iz Hrvatske, Austrije, Mađarske, Poljske i Slovenije.

Odvožena su tri heata uz refulasti i nestabilni maestral koji je puhao jačinom od 10 do 18 čvorova sva tri dana natjecanja. Pokazalo se da Grozni (Mladen Belamarić) i dalje nema konkurenciju i da se može smatrati za najboljim freestylerom u Hrvatskoj. Grozni je i ukupno dotukao konkurenciju - da je takav u svim stvarima gdje bi mu bio kraj.
Zagrepčanin Davor Šarić je uspio napraviti rezultat karijere smjestivši se na drugo mjesto uz pravi izbor JP opreme. Marko Štefančić je ovoga puta malo podbacio najvjerojatnije zbog nedostatka veće JP daske koju još nije dobio pa je tako ispustio priliku da iza sebe ostavi Marka Simića. Slovenac Žiga Hrček je također bio favorit za pobijedu i sa svojom kvalitetom vjerojatno bi mogao ugroziti sva tri vodeća, no zakasnivši na regatu prvi dan to mu je donjelo previše negativnih bodova. Damir Veledar se smjestio u zlatnoj sredini pokušavajući glisirati u svojim heatovima sto mu nije uspjevalo do jednog jedinog puta kada je i prošao dalje dok je Denis Podrug ostao na začelju.
Ugodno su iznenadili Mađari pogotovo Nevy koji će vjerovatno dogodine biti žestoka konkurencija za prvo mjesto. Uz dobar nastup Austrijanca za dobru zafrkanciju bio je najviše spreman Petar Poljak te je konkurencija za naj-loosera bila žestoka.

Šarić je napravio super uspijeh Dodjela nagrada

Uz odličnu organizaciju večere pri otvaranju i zatvaranju; mnogobrojne sponzore Kenwood, Tehnomobil, Reef ,Mistral, North, Camaro, Quiksilver, Viva voda, Oakley, Turistička zajednica Orebić, TN Perna, Mesna industrija Pivac, Izzy, HT Mobile - Surf kite centar Perna se pokazao u najboljem svijetlu kao organizator. A da ipak nesto može pametno i reći dokazao je Grozni nakon informativnog razgovora sa gosp. Markovićem zahvalivši se svima prilikom dodjele pokala i nagrada. Iznenađenje večeri je priredio direktor TN Perna gosp. Joško Đeldum koji je nagradio najboljeg Mađarskog natjecatelja s besplatnim jedno tjednim boravkom tijekom 2005 u Auto campu Perna.
Sljedeće godine se nadamo još većem nagradnom fondu i još više natjecatelja.

Rezultati:

galerija slika (More - Slobodna Dalmacija)
galerija slika (Goran Zeljko)
Otvoreno prvenstvo hrvatske - FORMULA WINDSURFING (1.8.-7.8.2004)
Adria 2004 - Otvoreno Prvenstvo u kiteboardingu, Perna (11.8.-13.8.2004)
galerija slika - kite

(c) WSurf 2004. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.