glavni izbornik

Reklame

regate
Kratki izvještaj: Hallowind 05 - formula
(29.10.-1.11.2004)Usprkos vrlo jakom vjetru na Hallowindu je odvožena i formula. Moram priznati da se ne sjećam trka u nas koje su odvožene po ovoliko puno vjetra i valova, a isto moram priznati da mi je ovog puta bilo draže učestvovati kao promatrač, nego boriti se s desetak kvadrata u rukama.

Prvi dan odvožena je jedna trka prije slaloma po vjetru od 20-30 čvorova. Trka je bila zanimljiva samo prvoj dvojici, dok je drugima bilo zanimljivije kako se na obalu vratiti u jednom komadu. Vladan Desnica i Ante Berlengi, obojica s Gaastrama veličine 9.8, vodili su matchrace od starta do cilja i cijelo vrijeme se izmjenjivali u vodstvu. Vladan je bio nešto bolji u orci dok je Ante bio brži u vožnji niz vjetar i na zadnjoj mezonavi je to iskoristio i okrenuo zadnji okret nešto ranije od Vladana i prošao prvi kroz cilj. Nakon njih dvojice, i nakon par minuta, u cilju se pojavio i Jan Skrepek iz Češke koji je, ako se ne varam, vozio neko malo jedro i djelovao vrlo smireno. Favorit Stojan Vidakovič s jedrom veličine 10.5 završio je tek peti, a velika nada Oliver Biljman ovog je puta odustao.


U nedjelju, nakon što se vjetar malo smirio (ali još uvijek ga je bilo 15-25 čvorova), odvožene su još tri trke u kojima su Ante, Vladan i Stojan odnijeli svaki po jednu pobijedu. Ante je tako s dvije pobijede na regati osvojio prvo mjesto, Vladan s malim zaostatkom drugo, a Stojan ovog puta treće. Četvrti je bio specijalist za četvrta mjesta Patrik Hrdina, koji je dokazao da se usprkos sitnoj građi i po jakom vjetru može biti dobar u formuli.

konačni rezultati nakon 4 plova
mala galerija slika


(c) WSurf 2004. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.