glavni izbornik

Reklame

reportaze
Završen 13. Sajam sporta i nautikeU nedjelju 22. veljače završen je 13. po redu Sajam sporta i nautike na Zagrebačkom Velesajmu.

U odnosu na druge izlagače, windsurferi su ove godine svojim položajem i veličinom lokacije bili vidno zakinuti. Naime, svi štandovi smješteni su u, površinski nedovoljnom i klimatski neadekvatnom prolazu. Kretanje oko štandova bilo je dosta kaotično, izlagači nisu mogli postaviti sve što su htjeli, a duže zadržavanje na bilo kojem od štandova podrazumijevalo je oblačenje zimske jakne. Kroz razgovor s izlagačima moglo se čuti njihovo negodovanje zbog loše situacije. Zašto je tomu tako, trebali bi vjerojatno pitati nadležne u organizaciji ovogodišnjeg Sajma.

Prvih dana Sajma posjećenost je bila relativno slaba, dok je vikend sa sobom donio puno više interesenata. Od naših zastupnika opreme bili su prisutni gotovo svi tako su se mogle vidjeti RRD, JP, STARBOARD, FANATIC i HYFLY daske, te NEILPRIDE, GAASTRA, SIMMER, NORTH SAILS i u nas još dosta nepoznata SEVERNE jedra. Osim windsurf bilo je i kite opreme, snowboarda i sve prateće opreme (odijela, trapezi, boomovi, ...).

Unatoč već gore navedenih problema, atmosfera na štandovima bila je odlična. Moglo se saznati sve o novitetima, cijenama, a također i o planovima o popularizaciji sporta. Pojavljuje se sve više školi jedrenja na moru, koje svojim pristupačnim cijenama omogućuju «običnim» ljudima da isprobaju ovaj jedinstveni sport i užitak.
Prisutan je bio i Boris Žižić iz udruge jedrenja na dasci WON iz Kaštela Štafilića koji je prezentirao njihovu ekspediciju pod imenom «Dvanaest bisera jadrana». Ekspedicija će povezati 12 atraktivnih destinacija na našoj obali krenuvši 24.07. iz Zadra da bi 04.08. završila u Dubrovniku. Možemo im samo reći: dečki svaka čast i sretno!


Svaki štand je imao i video zid na kojemu su se vrtili razni windsurf i kite filmovi koji su tako ipak malo (barem placebo efektom) dizali temperaturu.

galerija slika sa velesajama


(c) WSurf 2004. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.