glavni izbornik

Reklame

reportaze
Totisajam - Hoče, 27.3.2004Članovi KJD Zagreba za Vas su u informativne svrhe posjetili sajam windsurfing opreme u Sloveniji, točnije u Hoču kraj Maribora. Iako zapravo nismo znali što očekivati jer medijska eksponiranost nije bila adekvatna, može se reći da je njihova mala izložba uspjela.
Na nekih dvjestotinjak kvadrata bilo je izloženo pregršt rabljene i nove opreme iako više u promotivne nego prodajne svrhe. Nekih ludih i neponovljivih kupovno-prodajnih prilika nije bilo tako da se ne trebate kajati što ste propustili prvi «hepening» takve vrste kod naših susjeda. Osim samih surferskih eksponata organizirana su predavanja o jedrenju na dasci i kitesurfingu uz dijapozitive i DVD filmove na čak 3 različita projektora. Također su se promovirali različiti surferski klubovi, programi i udruge.
Od noviteta valja svakako spomenuti nova jedra AEROTECH SAILS i dodatnu opremu (ORANGE BOOMS, EPIC GEAR-AEROTECH MASTS) i CRAZY FLY daske koje će se uskoro moći nabaviti i kod nas po prilično povoljnim cijenama. Jedra su potpuno armirana i jako dobro izgledaju, pa tako postoji i lagano armirano jedarce od 11 kvadrata!! Proizvođač tvrdi da u prosjeku traju 2 sezone duže od konkurencije u istim uvjetima korištenja. Više ćemo znati kad ih testiramo kroz mjesec dana.


Također smo prikupili neslužbene informacije o tvornici Veplas jarbola i saznali za koje sve renomirane marke proizvode jarbole (npr. Techno Limits) - što ukazuje na sve veću ambicioznost slovenskog proizvođača i postavljanje dileme koji jarbol kupiti! Veplas je također ponovo plasirao i daske ali po vrlo nerazumnim cijenama, ali nismo vidjeli kako to izgleda u živo. U svakom slučaju šteta da sajam nije bio organiziran u većem prostoru jer je interes posjetitelja bio velik, kako onih koji bi prodavali ili reklamirali svoje rekvizite, tako i onih koji bi željeli pipkati iste dok konačno nešto ne kupe.

Na kraju možemo samo preporučiti da se okrenete našim dilerima jer cijene koje smo tamo zatekli nisu uopće «best buy» kako nove tako i polovne opreme.


(c) WSurf 2004. Sve prijedloge, sugestije i komentare šaljite webmasteru.